Boligen består av mer enn huset

Enten du har kjøpt hus eller bare pusset den opp, så husk bare at boligen er ikke bare den delen du bor i. Uthus, garasje, carport og andre bygninger og påbygg er også en del av eiendommen din, og vil også ha sitt å si for taksten den dagen du skal selge eller refinansiere. Og står du i ferd med å kjøpe nytt hus så hvorfor ikke ta høyde for disse ekstra bygningene og bake dem inn i boliglånet ditt dersom huset ikke har slike bygg fra før av. For noen år side kom det jo nye lover som gjorde det mye lettere og mindre byråkratisk å sette opp for eksempel en garasje på tomta.

Garasje til bilen

garasjeOg i tillegg til at du øker verdi og takst på eiendommen, kan du også øke verdien på bilen den dagen den skal selges. En bil som har stått parkert tørt i en garasje holder seg mye bedre enn en som har stått ute i all slags vær. Som en tilleggs-bonus så gir ofte forsikringsselskaper også rabatt på bilforsikringen når bilen står i låst garasje. Og bilen står selvfølgelig også mye tryggere i en låst garasje også.
Men synes du en garasje blir i overkant av det du vil bruke tid og penger på så gå for en carport. Ikke så trygt selvfølgelig, men det kan kompenseres med en GPS-tracker montert i bilen. Slike sporings-trackere kan selvfølgelig monteres på motorsykkelen også. Alarmer er også en løsning.

Penger å spare med egen ved

Og når du er i gang hvorfor ikke sette opp noen flere boder og småhus på tomta. Lagerplass er det vanskelig å få for mye av. Et skikkelig vedskjul og litt egeninnsats med øks og motorsag kan spare mye på fyringsbudsjettet gjennom vinteren. Det er blitt ganske så økonomisk med varmepumpe de siste årene, men det er lite som slår en skikkelig vedovn når kulda virkelig setter seg. Økonomisk og ikke minst koselig, særlig når du vet at du har produsert veden selv.

Når du først er i gang og har oppdaget gleden ved å pusse opp eller bygge ting selv, så hvorfor ikke kjøpe inn litt mer verktøy og materialer, og fortsette byggingen. Hva med en badestamp eller et røkehus. Nytt gjerde kanskje?

Sikre tingene dine

Og verktøyet lagrer du i den nye snekkerboden du har satt opp selv. Føler du at du ikke har kunnskap nok, er det jo bare å be inn gjengen og arrangere dugnad. Husk bare å sikre verktøyet skikkelig. Dessverre er det mange som får frastjålet verktøy fra boder og uthus. Igjen kan du bruke Gps-trackere og alarm for å sikre verktøy og redskap. Skulle alarmen bli koplet ut, så kan en tracker festet på et verktøy gjøre sporingen enkel.

Uansett hva du velger å gjøre ut av påbygg eller ekstra bygninger til det nye huset ditt, så husk at det kan være med på å høyne verdien. Bare som et tips.