Interiørtips til høsten

Interiør høstHøsten er høytid for nytt interiør, og det er ikke bare på motefronten at det dukker opp massevis av nyheter i butikkene når «årets vakreste årstid» begynner å slå inn. Med sine mange farger og spreke fargekombinasjoner er det nettopp mye av dette man bør hente når man skal kjøpe nytt interiør og innrede til høsten, samtidig som mørke og varme veggfarger virkelig er i vinden for tiden. Kanskje bør man se til utlandet for å hente inspirasjon til høstens oppussing og innredning?

Mørkt tar over for hvitt

Hvite vegger går aldri av moten, og er nok en tidløs vinner. Men nå som høsten nærmer seg har mørke og varme farger virkelig kommet på banen. Mørke nyanser med litt farge, gjerne kombinert med mørkere møbler er interiørekspertenes beste tips for høsten som kommer. Man kan gjerne kombinere dette med for eksempel pynteputer og andre gjenstander i blå og grønn, såkalte nordiske farger. Her er det naturligvis rom for å eksperimentere, og det finnes ingen fasit på hva som er rett eller galt her.

Interiørtips som går direkte på møbler er at «røft er tøft». Treverk som ser ubehandlet ut, pallebord, rotting, marmor og så videre står alle på motelisten i høst. Det går litt på å ta tilbake naturen, og det som tidligere har vært moderne og stilrent vil kanskje fremover bli skiftet ut mot det litt mer røffe inntrykket. Marmoren har virkelig gjort sin tilbakekomst, og store lamper tror vi kommer til å bli mer og mer populært med årene som kommer, selv om mange nok allerede har en slik i hjemmet.

Vintage er også et ord som stadig blir mer aktuelt. Gamle møbler fra bruktbutikker er mer etterspurt enn tidligere, og mange mener at man fint kan kombinere en gammel sofa i et toppmoderne hjem. Kanskje er det kun et nytt trekk som skal til for at det hele skal bli bra.

Få inspirasjon til interiøret fra utlandet

Mange av de norske trendene bestemmes av utenlandske interiørbutikker og kjeder, men det er ikke dermed nødvendigvis at de beste tipsene kommer herfra. VI anbefaler at man tar seg en tur utenlands for å virkelig finne høstinspirasjonen. Mange byer sør i Europa viser seg fra sin beste side når høsten slår inn, og en tur til for eksempel Oktoberfest i München kan absolutt være et bra reisemål for en aldri så liten langhelg og inspirasjonstur.

Kjøp et Oktoberfest kostyme og bli med på verdens største festival, som årlig besøkes av mer enn 6 millioner mennesker. Samtidig konsumeres det nærmere 8 millioner liter med øl i løpet av de drøye to ukene festivalen varer. München er en moderne og stilren by der man kan hente mye inspirasjon til hjemmet, og dette kombinerer man selvfølgelig med en tur innom Oktoberfestivalen. Byen blomstrer virkelig i denne perioden, som går fra midten av september til første søndag i oktober. Her er det mye liv og alltid mye ekstra i butikkene, så vi kan virkelig anbefale en tur hit for å samle inspirasjon til hjemmet.